MERE SOIURI DE TOAMNĂ calitatea I

MERE SOIURI DE TOAMNĂ calitatea I


Valabilitate: Valabil

Preț: 4 RON / Kg

    IONATHAN        GOLDEN          FLORINA             STARKRIMSON    GENEROS             PĂTUL

       

  • IONATHAN,
    Perioada de coacere a fructelor este in lunile septembrie si octombrie. Este un soi rezistent cu o productivitate mare de fructe.Un soi foarte bun si gustos. Fructele sunt zemoase potrivite pentru sucuri naturale, ele se pot pastra proaspete pe o durată lungă de timp.
    GOLDEN DELICIOUS- Fructele sunt mijlocii spre mari ovosferice 130 g – 200 g, cu 5 coaste largi, puțin proeminente, de culoare galben-aurie cu puncte de rugină mari, rare. Pulpa este galbenă, crocantă, dulce, slab acidulată, cu aroma specifică, foarte gustoase. Foarte sensibil la rapăn şi mediu rezistent la făinare. Epoca de maturare: sfârşit de septembrie.Fructele pot fi păstrate timp de 6-8 luni în condiții speciale de păstrare.
  • FLORINA- Marul Florina este un pom fructifer cu rod abunden. Coaja fructelor este cu un aspect striat in nuanțe de roșu pe un fond galben-verzui. Pulpa este aromata, suculenta si usor acrisoara.Mărul Florina este un soi rezistent la boli.Fructele se pot păstra proaspete din luna de recoltare până târziu în primavară. Este un soi bun de masă, dar este ideal și pentru gemuri, sucuri și compoturi.
  • STARKIMSON Fructele au o forma conică in nuante de roșu intens. Pulpa este alb-galbuie cu un gust foarte bun, aromat și suculent.Perioada de coacere a fructelor este în luna septembrie. Plantarea Marului Starkrimson trebuie facuta in locurile cu mult soare. Este un soi rezistent. Marul Starkrimson este un pom fructifer foarte apreciat pentru rodul sau gustos și cantitativ pe care il ofera. Fructele gustoase sunt foarte sănătoase și pot fi consumate atât proaspete cât și conservate.
    GENEROS-Obţinut la Staţiunea Voineşti. Soi ezistent la rapăn, făinare și dăunători. Fructele sunt mari (200-250g), culoarea de fond galben-verzuie iar cea de acoperire roșie-rubinie, 2/3 din suprafață, cu multă ceară. Maturitatea de recoltare în luna septembrie, se păstrează până în luna martie.
  • PĂTUL-Originar de pe Valea Mureșului. Pătul care s-a format în cel puţin sute de ani, creşte echilibrat, are un bun echilibru între creştere şi fructificare, este rezistent la agenţii patogeni. Este considerat cel mai bun soi autohton. Mărimea fructului este mijlocie sau chiar de formă sferică, ușor turtită. Culoarea variază de la verde-gălbui până la galben-pai. Pulpa este albă sau albă-verzuie, foarte suculentă, cu gust dulce-acidulat armonios, cu aromă discretă. Se recoltează în octombrie și se consumă până în aprilie-mai.
  • INFORMAȚII SUPLIMENTARE

    Tel secretariat - 0258711623

    Tel Sef ferma viticolă -0784909866